Beauty Expert

Nu uita să-ți iubești pielea!

Amintește-ți că este cea care te protejează din exterior, păstreaz-o mereu sănătoasă și îngrijită. Prin urmare, nu îți neglija obiceiurile de curățare, rutinele de zi și de seară și nu uita să faci o vizită la salonul de înfrumusețare măcar o dată pe lună.

Tenul are nevoie de o îngrijire specială‍ ca să rămână luminos, sănătos, să nu se rideze sau să se păteze din cauza vântului şi a temperaturilor scăzute sau prea ridicate. Nu este însă suficientă curăţarea zilnică a pielii şi aplicarea unei creme.  Pielea feţei se pregăteşte prin tratamente faciale recomandate în funcţie de tipul tău de ten!

Machiajul este soluția ideală pentru a ascunde micile imperfecțiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci când indiferent de abordare nu reușim să obținem un look impecabil? Simplu, tratăm problema în loc să o ascundem sub fondul de ten!

Tratamentele faciale la Beauty Expert sunt destinate persoanelor cu următoarele afecțiuni și tipuri de ten:  

  1. ACNEE – ten gras, ten uleios 

Pentru tratarea tenului acneic, gras, uleios și a punctelor negre, vă oferim proceduri personalizate cu produse profesionale care vă ajută să țineți acneea sub control, reglând excesul de sebum, și făcând constant proceduri de curățare în profunzime pentru a avea un ten mai curat și cu un aspect mult mai plăcut.

         2. CICATRICI – post acnee

Deși nici un tratament nu vă va scăpa total de aceste cicatrici, în timp, aspectul lor se poate îmbunătăți destul de mult și se pot reduce profunzimea lor. Datorită tehnologiei de ultima oră vă putem ajuta fără a apela la metode foarte invazive care v-ar putea sensibiliza tenul.

         3. CURĂȚARE ÎN PROFUNZIME – ten încărat

După o curățare în profunzime pielea îşi recapătă prospeţimea şi vitalitatea, devine mai moale, netedă, catifelată şi are o culoare mai uniformă. 

Persoanele cu tenul gras, cu tendinţă acneică vor constata că pielea este mai mată, mai puţin lucioasă, mai puţin predispusă erupţiilor. 

Datorită efectelor antibacteriene şi exfoliante, sunt eliminate celulele moarte de la suprafaţa pielii, iritaţiile şi petele lăsate de acnee sunt ameliorate, iar porii sunt vizibil micşoraţi.

         4. ANTIRID, LIFTING FACIAL –  ten matur

Procedurile spaciale de antirid și lifting tratează semnele de îmbătrânire și previn îmbătrânirea prematură, oferă fermitate tenului, asigură un lifting instant, curăță și hidratează tenul în profunzime.

         5. CEARCĂNE – pungi sub ochi

Zona ochilor este o zonă delicată ce necesită o atenție mai deosebită. Este printre primele zone care ne trădează vârsta, alături de gât, decolteu sau mâini. Putem preveni sau chiar trata aceste zone pentru a reda pielii fermitatea și elasticitatea de care are nevoie pentru un aspect mai tineresc. Vă punem la dispoziție tratamente profesionale concepute special pentru aceste zone.

         6. LUMINOZITATE, ALBIRE – ten cu pete de pigmentare

Cauza principală a apariției petelor pigmentare este nivelul ridicat de melanină – un pigment natural care colorează părul, ochii și pielea. Excesul de melanină poate fi cauzat de influențele următorilor factori: expunerea exagerată la radiațiile solare, modificările hormonale, vârsta,  inflamații și răni, anumite medicamente și plante. 

Vestea bună este că ședințele repetate de albire pot ameliora sau chiar îndepărta cu succes petele maronii oferind un aspect întinerit pielii.

         7. SLĂBIRE FACIALĂ – bărbie dublă

Nu doar corpul are nevoie de o slăbire, uneori chiar și fața noastră. Din fericire, există metode moderne care ne pot ajuta să scăpăm de grăsimea de la nivelul feței.

Bărbia dublă apare atunci când, exact sub bărbie, se formează un strat de grăsime care creează impresia ca mai există o bărbie. 

Ca sa scăpați de bărbia dublă trebuie în primul rând sa reducem țesutul adipos existent pe zona gâtului. După ce reușim să reducem cantitatea de grăsime trebuie să acționăm pentru a reda elasticitatea pielii.

         8. HIDRATARE – ten deshidratat și uscat

Dacă tenul deshidratat se poate rezolva printr-o hidratare corectă și o cremă de calitate, tenul uscat poate fi foarte dificil de tratat și ținut sub control. Vă oferim câteva tratamente de hidratare intensă care oferă rezultate pe termen lung, protejează tenul, atenuează ridurile, stimulează producția de colagen și elastină și oferă un aspect plăcut. 

         9. CUPEROZĂ – ten sensibil

Cuperoza se caracterizată printr-un aspect roșiatic, generat de dilatația unor vase mici (capilare). De obicei apare la nivelul feței, predomină la nivelul obrajilor, dar și al bărbiei și nasului. Tenul sensibil și cuperozic se poate agrava dacă nu este îngrijit în mod corespunzător. Este recomandat să apelați la tratamente profesionale pentru a ține sub control problema. 

Tratamente faciale:

  • oxigen hiperbaric
  • mezoterapie virtuală
  • terapie LED
  • radiofrecvență
  • cavitație 
  • vacuum
  • peeling cu ultrasunete și energie galvanică
  • peeling chimic
  • masaj facial

TRATAMENT OXYPO

– Oxigen hiperbaric+mezoterapie virtuală+terapie LED

Oxigenul este vital pentru funcționarea organismului  nostru și este esențial pentru sănătatea fiecărei celule. Oxypo este unic în domeniul său deoarece oferă posibilitatea tratării atât a feței, gâtului și decolteului cât și a scalpului. Oxigenul pulverizat cu mare presiune pe piele ajută substanțele active din serurile cosmetice să pătrundă în cele mai profunde straturi ale pielii, în celulele țesutului conjunctiv ce sunt responsabile pentru producția de colagen. Tratamentul cu oxigen hiperbaric ajută la pătrunderea seriurilor cosmetice până la 85% în piele, iar când acestea sunt aplicate fără tratamentul cu oxigen, pătrund până la doar 5%. Acest tratament este potrivit pentru toate tipurile de ten.

Beneficii tratament Oxypo:

  • Hidratează în profunzime
  • Elimină ridurile fine
  • Regenerează celulele pielii și reface eventualele leziuni
  • Ajută la creșterea producției de colagen și elastină
  • Elimină petele pigmentate și redă luminozitatea pielii
  • Tonifiază si redă contorul ferm al feței
  • Tratează cuperoza și uniformizează aspectul tenului
  • Tratează acneea și normalizează secreția de sebum

RADIOFRECVENȚĂ

Radiofrecvența este o metodă non-invazivă și nedureroasă care combate lipsa de elasticitate și de fermitate a pielii, întinerind-o, prin producerea de noi fibre de colagen și elastină, care odată sintetizate tonifică și strâng pielea, obținunându-se o întinerire vizibilă a pielii, cu un aspect sănătos și strălucitor pe termen lung. Este un tratament eficient în atenuarea ridurilor prin efectul de lifting și de netezire, fiind o alternativă eficientă la operațiile estetice de lifting facial costisitoare și dureroase.

Radiofrecvența are la bază undele electromagnetice, care penetrează toate cele trei straturi ale pielii, creând în zona tratată un câmp electromagnetic în care energia este transformată în căldură, ajungând până la 60-65 de grade în interiorul țesutului. 

Tratamentul se recomandă, de regulă, pentru toate tipurile de ten (excepție: tenurile hipersensibilie, cu cuperoză extinsă).

Tenul tau are nevoie de puțin ajutor pentru ca trăsăturile naturale să-ți fie puse în valoare mai mult decat oricând. Efectul de lifting facial este atât de puternic încât este aproape imposibil să treacă neobservat pentru persoanele din jur. Efectul se vede imediat după prima ședință fiind ideal chiar și înainte de evenimente importante. 

Ridurile sunt reduse, petele estompate, tenul devine mai luminos, iar conturul natural al feței este subliniat și înfrumusețat.

CAVITAȚIE

Ultrasunetele sunt vibrații sonore. Țesuturile corpului nostru au proprietăți elastice reprezentând astfel un mediu adecvat pentru deplasarea undelor ultrasonice. Creșterea fluxului sanguin în special la nivel dermic aduce cu sine o creștere a nivelului de nutriție și oxigenare a celulelor pielii pintr-o manifestare mai moale și fină. Toxinele sunt îndepărtate și eliminate fără să se permită acțiunea lor nocivă asupra pielii. Colagenul este principalul responsabil de rezistența și structura țesutului. Elastina, pe altă parte, oferă elasticitate pielii, aceasta revinind la forma originală. Odată cu îmbătrănirea pielii colagenul și elastina scad, iar acest lucru se reflectă într-o piele lăsată. Tratamentul cu cavitație are efect de anirid, luminozitate, elasticitate, hidratare, anticearcăn și slăbire facială.

VACUUM

Tratamentul cu vacuum este o terapie neinvazivă care îmbunătățește starea pielii tratând țesuturile cutanate și subcutanate. Vacuumul va face presiune pozitivă și negativă realizându-se un masaj veno-limfatic. Acest tip de masaj favorizează absorbția principiilor active din produsele folosite. În timpul tratamentului cu vacuum se mai produce și o ușoară exfoliere, îndepărtându-se celulele moarte, astfel tenul rămâne catifelat și luminos.

Care sunt rezultatele finale ale vacuumului facial? Un lifting profund, slăbirea bărbiei duble, drenaj limfatic pentru ochii încercănaţi şi cu pungi, redarea fermității și reconturarea pielii gâtului, probleme ce apar concomitent cu înaintarea în vârstă.

PEELING CU ULTRASUNETE

Tehnologia cu ultrasunete este una dintre cele mai inovative în domeniul frumuseții! Cu ajutorul acestui nou tratament se poate realiza o curățare profundă a tenului și îndepărtarea impurităților de pe piele fără a ataca țesutul.

Este cel mai nou tratament care funcționează fără a fi necesară utilizarea unor produse chimice, elimină celulele moarte şi reactivează circulaţia din zona tratată prin stimularea formării de colagen şi regenerării celulare. 

Peelingul cu ultrasunete este o metodă rapidă, eficientă şi non-invazivă în urma căreia veți vedea următoarele rezultate:

  • Piele hidratată, netedă și moale;
  • Porii se închid;
  • Punctele negre dispar;
  • Celulele se regenerează și se stimulează producerea de colagen.

PEELING CHIMIC

Știai că problemele tenului precum ridurile fine, hiperpigmentarea cauzată de expunerea la soare (petele maronii), deshidratarea sau cicatricile post-acnee pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic?

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic este o procedură cosmetică de îmbunătățire a aspectului pielii, care constă în aplicarea unei soluții chimice pe piele, efectul fiind exfolierea controlată, îndepărtarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare al pielii. Rezultatul este un ten mai neted, cu mai puține riduri și un aspect vizibil mai sănătos, fiind un tratament nedureros și cu rezultate vizibile într-un timp scurt, ce poate fi realizat în egală măsură atât de femei, cât și de bărbați.

Care sunt beneficiile peelingului chimic?

  • Reduce ridurile și liniile fine
  • Tratează acneea activă
  • Micșorează porii dilatați
  • Repară pielea afectată de arsurile solare
  • Diminuează cicatricile produse de acnee
  • Îmbunătățește tonusul și textura pielii
  • Diminuează și elimină petele de pigmentare
  • Stimulează procesul natural de refacere a pielii

Când se recomandă peelingul chimic?

Deoarece peelingul chimic reprezintă o procedură cosmetică cu exfoliere ușoară – medie a pielii, în urma acestui procedeu pielea rămâne mai sensibilă și nu se recomandă expunerea la soare. Din acest motiv peelingul chimic se recomandă sa fie efectuat în perioada octombrie-martie, când zilele sunt mai puțin însorite și radiațiile ultraviolete nu sunt atât de puternice. În acest fel se evită hiperpigmentările post-peeling cauzate de expunerea la razele ultraviolete. 

Tipuri de peeling chimic

Peelingul chimic se poate realiza la diferite adâncimi ale pielii – superficial, mediu sau profund – în funcție de rezultatele dorite. Pentru fiecare tip de peeling chimic se folosește o soluție chimică diferită. Peelingurile chimice mai adânci produc rezultate mai dramatice, dar implică și perioade mai lungi de recuperare.

Nivelul de profunzime al peelingului – superficial, mediu, profund – se alege în funcție de problema tratată și de tipul pielii fiecărei persoane în parte.

Cărui tip de pacienți i se adresează această procedură de peeling chimic?

Peelingul chimic este potrivit pentru toate tipurile de pacienți, în special adolescenți cu acnee, persoane trecute de 30 de ani, la care încep să fie evidente semnele înaintării în vârstă, dar și mămici care au rămas cu pete pigmentare în urma sarcinii.

Deși nu ar trebui efectuate peeling-uri înainte de vârsta de 16-17 ani, nu avem și o limită superioară de vârstă, această procedură putând fi efectuată oricând, chiar și în absența unor probleme evidente, fiind ideală pentru prevenirea semnelor de îmbătrânire și pentru regenerarea cutanată.

De câte tratamente am nevoie?

De obicei, peelingurile de suprafață se repetă o data la 2-3 săptămâni, fiind necesare 3-4 ședințe pentru rezultate vizibile și de durată.

Cum decurge perioada de recuperare?

În funcție de profunzimea peelingului, procesul de exfoliere poate dura de la câteva zile până la aproximativ 2 săptămâni. După terminarea procedurii, pacientului i se recomandă să utilizeze în mod constant o cremă de fotoprotecție cu factor SPF minim 30. Se recomandă evitarea expunerii excesive la soare și evitarea utilizării solarului. De asemenea, pentru a crește confortul pacientului este indicat să se utilizeze o cremă cu rol hidratant și antiinflamator.

Contraindicații

Nu se recomandă efectuarea peelingurilor chimice în urmatoarele situații:

– la paciente gravide sau care alăptează

– la paciente alergice sau sensibile la oricare dintre substanțele conținute de peeling

– boli sistemice decompensate (în special lupus sau alte afecțiuni ce implică fotosensibilitate)

– paciente care prezintă leziuni active pe zonele ce urmează a fi tratate

– paciente cu pielea închisă la culoare (în această categorie intră pacientele cu fototip IV-V nativ sau cu piele foarte bronzată în urma expunerii la soare)

– paciente care urmează tratament cu medicamente fotosensibilizante (doxiciclina, ciprofloxacina, levofloxacina)

– sezonul însorit

Condiții particulare:

– pacientele care au istoric de infecție herpetică pe zona ce urmează a fi tratată, vor efectua profilaxia infecției înainte de peeling

– medicația anticoagulantă va fi întreruptă cu o zi înainte de procedură

– orice problemă de sănătate a pacientului poate reprezenta o contraindicație pentru efectuarea peeling-ului, motiv pentru care pacientul trebuie să menționeze toate afecțiunile de care suferă și toate tratamentele pe care le urmează.

Riscuri posibile, asociate peelingului chimic

Ca orice procedură cosmetică, peelingul chimic poate provoca diverse efecte secundare minore. Rar, pot aparea și efecte secundare serioase.

Printre posibilele riscuri asociate peelingului chimic se numără:

  • Roșeață. Procesul normal de vindecare a pielii după un peeling chimic implică înroșirea pielii tratate
  • Inflamație, eroziuni, cruste, cicatrici. Rareori, peelingul chimic poate provoca aceste probleme
  • Modificări ale culorii pielii. Peelingul chimic poate determina pielea tratată să devină mai închisă (hiperpigmentare) sau mai deschisă (hipopigmentare) decât tenul normal. Schimbările de culoare la nivelul pielii sunt mai frecvente la persoanele care au pielea mai închisă la culoare.

MASAJ FACIAL

Masajul facial este unul dintre cele mai apreciate masaje deoarece ne eliberează de o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru. Efectele masajului facial sunt imediate și extrem de vizibile. Acțiunea uleiurilor folosite în combinație cu masajul și stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, redându-i feței vitalitatea, strălucirea și luminozitatea și îmbunătățindu-i tonusul, prevenind apariția ridurilor și ajutând la atenuarea celor deja formate.

 

Beneficiile masajului facial:

  • are efect de calmare la nivelul feței;
  • oferă elasticitate și suplețe tenului;
  • întărește musculatura feței;
  • ajută la ridicarea pomeților;
  • reduce ridurile, în special cele de expresie;
  • ajută la relaxarea și detensionarea întregului organism.

Pentru noi, pielea strălucitoare înseamnă o piele fără coșuri, puncte negre, pete de roșeață, sau pori măriți. O piele strălucitoare înseamnă o piele în care să ne simțim bine. Desigur este o piele sănătoasă. 

Cum foarte puține femei se pot bucura de o piele de porțelan, celelalte trebuie să facă față “provocărilor”. Dacă și tu te numeri printre ele, te asteptăm în salonul nostru să găsim împreună soluții pentru rezolvarea acestor dificultăți!

 

CARBOXYTHERAPY

Carboxyterapia este un tratament profesional non-invaziv pe bază de gel special cu conținut de dioxid de carbon și mască activatoare pentru creșterea circulației și stimularea producției de colagen.

Acest tratament îmbunătățește aspectul cicatricilor post-acneice, uniformizează tenul, atenuează ridurile și liniile fine de pe față și cearcănele de sub ochi. Prin stimularea elastinei și colagenului din piele, gelul de carboxyterapie are un efect profund de rejuvenare și lifting.

Ideal înainte de evenimente importante!

Efect imediat!

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Studiile medicale au arătat că aplicarea de dioxid de carbon stimulează circulația sângelui. Acest gaz invizibil și fără miros, parte a aerului pe care-l respirăm este activat pe suprafața pielii folosind produse special concepute.

Carboxiterapia folosește principiul fiziologic cunoscut ca “descărcare de oxigen”. Expunerea țesutului la dioxid de carbon stimulează imediat circulația sângelui în zona afectată. Tenul devine vizibil mai luminos, mai uniform și mai tânăr!

 

MICRONEEDLING

 

Ce este Microneedling-ul?

Tratamentul de  Microneedling (inducerea de colagen) este o procedură de rejuvenare-regenerare a pielii minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv sub forma unui stilou cu microace sterile, de unică folosință.

 

Tratamentul constă în penetrarea pielii cu ace fine la o adâncime reglabilă, precisă și constantă, creând mai bine de 1900 perforații pe secundă. Ulterior, aceste microtraumatisme declanșează mecanismul natural de vindecare al pielii și respectiv inducerea sintezei de colagen, ajutând la îmbunătățirea vizibilă a aspectului acesteia. Împreună cu microacele, în cadrul tratamentului se folosesc întotdeauna și substanțe active sub formă de cocktail-uri.

Protocolul de tratament este stabilit în funcție de afecțiunea pe care dorim să o tratăm. Atât adâncimea cât și intensitatea procedurii sunt personalizate pentru fiecare clientă.

O ședință de microneedling poate fi împărțită în două etape: tratamentul propriu zis și îngrijirea de după. S-ar putea spune că este un tratament colaborativ, întrucât implicarea pacientului după tratament este absolut esențială. 

 

Tratamentul poate fi folosit pe față, gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului.

 

Care sunt indicațiile microneedling-ului?

  •  riduri ușoare și moderate
  • laxitate
  • fotoîmbătrânire (pete pigmentate, riduri)
  • vergeturi
  • hiperpigmentare
  • cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgicale)
  • piele uscată
  • acnee
  • exces de sebum
  • rozacee
  • pori dilatați, micro imperfecțiuni
  • vitiligo
  • alopecii
  • celulită
  • surplus de grăsime

 

 Care sunt recomandările înainte de procedura de rejuvenare prin microneedling?

Pentru a avea rezultate cât mai bune, ar trebui respectate următoarele recomandări: nu folosiți produse cu retinoizi sau produse agresive/exfoliante cu 48 ore înainte de procedură, evitați expunerea la soare cu 48 ore înainte de procedură, informați personalul dacă există istoric de herpes cutanat.

 

Cum se simte microneedling-ul?

Este o procedură relativ nedureroasă.  Rar, la pacienții cu sensibilitate mare la durere poate exista un disconfort minim.

 

Există vreun risc de infecție?

Infecția la nivelul zonei tratate este puțin probabilă, deoarece procedura este efectuată în condiții sterile. Însă trebuie respectate obligatoriu recomandările post-procedură.

Cum arată pielea după tratament?

De obicei, perioada de recuperare durează 48-72 ore. În acest interval, pielea este mai roșie și pot apărea mici echimoze (vânătăi), micropuncte de sângerare (care se închid după 10-15 minute), senzația de mâncărime sau usturime. Acest lucru este normal să se întâmple și este de dorit, făcând parte din etapele tratamentului. Ulterior, pielea se calmează, devine uscată, poate să apară descuamarea (o ușoară exfoliere a pielii). După o săptămână de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu rămâne sensibil în urma procedurii.

 

După microneedling:

După tratament, este necesar să îi acordați pielii timp să se vindece!

  • Pielea tratată poate fi spălată după 8 ore, pentru a nu o irita sau înlătura serurile folosite;
  • Pielea se curăță cu un gel de spălare blând, de 2 ori pe zi, timp de 7 zile după procedură;
  • Pielea trebuie protejată de expunerea la radiații ultraviolete (soare, solar) pentru cel puțin o săptămână după;
  • Timp de 48 ore după tratament e bine să evitați  efortul fizic intens, alte proceduri dermatologice (fillere cu acid hialuronic, toxină botulinică), tratamentele iritative (retinoizi, hidroquinona, exfolianți), sauna, piscina, dușurile fierbinți;
  • Începând cu a doua zi se poate aplica machiaj, însă în prima zi este o contraindicație absolută;
  • Pielea trebuie îngrijită cu produsele recomandate de către esteticianul care efectuează procedura;
  • Este obligatoriu să aplicați zilnic cremă cu factor de protecție solară SPF 50+;
  • După spălarea feței, tot timp de 7 zile, se aplică creme/serumuri cu efect de hidratare;
  • Orice cremă sau tratament veți aplica pe zona tratată imediat după mezoterapie, va patrunde profund în piele și va avea acțiune mult mai puternică, de aceea se recomandă ca persoanele care folosesc tratamente cu izotretinoizi să NU le folosească în prima săptămână după efectuarea tratamentului cu Microneedling. Dozele mari de vitamina A pot fi toxice!
  • La o săptămână după procedură, pacientul se poate întoarce la schema de îngrijire obișnuită a pielii;

Câte ședințe de Microneedling se recomandă a fi efectuate?

Numărul ședințelor de Microneedling diferă în funcție de zona tratată și de complexitatea tratamentului. În principiu se recomandă 4-8 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-3 săptămâni. Pentru corecția cicatricilor post-acneice și pentru reducerea celulitei și grăsimilor localizate sunt necesare 6-8 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de particularitățile fiecărei persoane, la un interval de 4-6 săptămâni. . Puteți repeta tratamentul o dată pe an pentru intreținerea rezultatelor. Planul de tratament și numărul ședințelor se vor stabili în urma efectuării evaluării faciale, pe care centrul nostru vă oferă în mod gratuit.

 

În cât timp apar rezultatele?

De obicei, sunt necesare 2-4 săptămâni după tratament pentru a se vedea semnele vizibile ale regenerării pielii, procesul continuând să evolueze pe parcursul următoarelor 3 luni, asigurând o îmbunătăţire treptată.

Deşi o singură şedinţă poate oferi un rezultat vizibil, pentru a obține rezultatul optim este recomandată o serie de 4-8 tratamente.

 

Care sunt avantajele microneedling-ului?

 

  • Recuperare rapidă după tratament
  • Nu necesită precauții speciale (se poate efectua în sezonul cald)
  • Tratamentul este rapid, de regulă durata procedurii este de aproximativ 60 minute;
  • Este o procedură relativ nedureroasă;
  • Efectele dorite apar rapid (2-4 săptămâni);
  • Tratamentul este personalizat în ceea ce privește adâncimea cu care acele penetrează pielea, dar și din punct de vedere al substanțelor folosite;

Care sunt contraindicațiile?

Sarcină și alaptare, persoanele care au tendința de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infecții sau inflamații ale zonei care trebuie tratată, afecțiuni sau herpes în zona de tratament, boli cutanate cronice, patologii în coagularea sângelui, tratamente cu anticoagulante, vindecare întârziată, cancer.

 

 

TERAPIA CU PLASMA PEN

Plasma Pen este un tratament revoluționar în domeniul esteticii anti-aging care cuprinde o gamă largă de proceduri. Îndepărtarea ridurilor, ridicarea pleoapelor, eliminarea pungilor de sub ochi sau tratarea diverselor probleme estetice ale pileii (cicatrici post-acenice, pete pigmentate, vergeturi, piele flască etc.). Toate acestea sunt acum posibile fãrã intervenție chirurgicală.

 

Terapia cu Plasma Pen reprezintă utilizarea unui dispozitiv de tip stilou, care utilizează Plasma, formată prin ionizarea gazelor din atmosferă, ceea ce generează un mic arc electric, asemănător cu un fulger mic, acesta va produce o mică arsură la nivelul pielii, cu care se pot trata diferite probleme estetice, fără a răspândi căldură nedorită în zonele înconjurătoare. Rezultatul este contracția și strângerea celulelor pielii. În consecință, excesul de piele se reduce și rezultatul strânge, tonifică și ridică pielea și reduce ridurile.

După tratament, rămân leziuni punctiforme acoperite de cruste. Ele au nevoie de 5-7 zile pentru a cădea în acest timp clientul trebuie să păstreze suprafața pielii curată și uscată.

Indicații:

  • corectarea pielii lăsate de la nivelul pleoapelor inferioare;
  • riduri: periorale, șanțuri nazolabiale, colțul extern al ochilor, riduri de expresie de pe zona frunții;
  • exces de piele la pleoape;
  • cearcăne, pungi sub ochi;
  • cicatrici post-operatorii, după 6 – 12 luni;
  • reconturarea liniei mandibulare;
  • tratarea pielii lăsate de la nivelul gâtului, decolteului și abdomenului;
  • diminuarea cicatricilor post-acneice;
  • diminuarea vergeturilor;

Cum acționează plasma asupra tegumentului?

Fluxul de plasmă realizează mici puncte de carbonizare, pe suprafața epidermului pe care este aplicat. Căldura produsă de fluxul de plasmă se va propaga în profunzimea tegumentului, până la nivelul dermului unde va produce:

  • retracția fibrelor de colagen
  • stimularea fibroblaștilor, prin creșterea sintezei de colagen și elestină.

 Câte ședințe de plasma pen se recomandă?

În funcție de zona tratată se pot obține rezultate după o singură ședință de plasma pen, dacă zona nu este foarte afectată (aici vorbim de persoanele mai tinere).

Dacă zona este foarte afectată se recomandă 2, 3 ședințe.

Cât durează procesul de vindecare?

Depinde de zona lucrată. După procedură cel puțin 3 luni trebuie să-i acordăm pielii o atenție mai mare! (nu ne expunem la soare, folosim SPF constant)

Cât ține o astfel de procedură în timp?

Efectul poate să țină și până la 3 ani, însă este important și modul de viață al persoanei respective, câtă apă bea, dacă are o dieta echilibrată, dacă consumă alcool, dacă se expune foarte mult la soare precum și moștenirea genetică.

Este dureroasă această procedură?

Există un disconfort minim, clientul va simți niște înțepături mici, care pot fi neplăcute dar nu dureroase.

Avantajele plasmei față de intervenția chirurgicală:

  • Fără injecții;
  • Nu se taie pielea;
  • Nu sunt necesare cusături;
  • Procedura cu risc scăzut (risc minim);
  • Reacții adverse minime și timp de recuperare mai scurt;
  • Procedură rapidă și ușoară;
  • Majoritatea pacienților se pot întoarce la serviciu în aceeași zi;
  • Fără subțierea pielii;
  • Economie semnificativă a costurilor;

Înainte de prima ședință trebuie realizat un consult, deoarece există anumite contraindicații, anumite tratamente care contravin utilizării Plama Pen precum și o serie de îngrijiri post-procedură foarte importante.

 

Reacții post-procedură

Cea mai neplacută reacție este edemul (umflarea) pleoapelor, când se lucrează zona ochilor. Edemul este datorat strângerii pleoapei prin folosirea plasmei și nu poate fi niciodată evitat, deoarece, pentru a produce strângerea localizată dorită, este necesară o ardere controlată a pielii pleoapelor.

Edemul NU trebuie tratat, deoarece nu este o boală, ci este o consecință directă a arsurii controlate, provocată de tratamentul estetic. Inflamarea apare în ziua următoare și atinge nivelul maxim a doua zi. În ziua a treia sau a patra după tratament, umflarea începe de obicei să se reducă ușor, iar în majoritatea cazurilor umflarea se va retrage complet în ziua a cincea. Atunci când edemul se reduce, încep să se formeze crustele; totusi, in anumite cazuri , crustele nu se formeaza. În mod normal, crustele cad singure în ziua a șasea sau a șaptea după tratament. Intensitatea inflamației și nivelurile de disconfort nu depind numai de intensitatea tratamentului, ci și de reacția pielii la nivel individual.

În cazul tratamentelor cu intensitate ridicată, pot apare și bășici.  Fluidul din bășică se poate transfera de asemenea pleoapelor inferioare (pungilor sub ochi). Uneori, pleoapa cu bășică poate elibera ceva fluide pe durata recuperării. Din acest motiv, îngrijirea post-tratament este foarte importantă și trebuie să se concentreze pe evitarea unor posibile cauze de infecție.

Îngrijire post-procedură:

  1. Menținerea unei igiene stricte în zona lucrată, până la căderea crustelor și până la terminarea efectului de peeling (zona se exfoliază după procedură);
  2. Tamponarea limfei cu compresă uscată. În caz de uscare a limfei, îndepărtarea ei prin tamponare cu compresă cu ser fiziologic/apă plată/ apă fiartă și răcită;
  1. Timp de 7 zile de la procedură, nu se umezește zona, nu se aplică cremă sau alte produse de machiaj;
  1. Când se lucrează pe corp se evită hainele strâmte;
  1. La duș – zonele lucrate de la nivelul corpului – trebuie acoperite cu folie pentru a nu le uda;
  1. Evitarea expunerii la soare sau solar timp de minim 3 luni;
  2. Se recomandă protejarea cu creme cu spf 50+ cu reaplicare la fiecare 2 ore sau aplicarea unui fond de ten cu factor de protecție ridicată;
  3. Nu uilizați demachiant pe bază de alcool;
  4. Nu se aplică plasturi pe zona tratată;
  5. Dacă apare edem, pe zona ochilor se poate folosi gheață, într-un prosop, nu direct pe piele, deoarece se umezește zona;
  6. Crustele care se formează se lasă să cadă singure, nu se trage de ele;
  7. După ce crustele cad se folosește o cremă cicatrizantă recomandată de estetician;

         

Contraindicații:

  1. Cancer activ sau istoric de cancer de piele;
  2. Orice infecție activă;
  3. HIV, hepatită, epilepsie;
  4. Afecțiuni hepatice, asociate cu tulburări de coagulare;
  5. Afecțiuni hematologice;
  6. Diabet slab controlat;
  7. Afecțiuni cardiace slab controlate;
  8. Prezența de pacemaker;
  9. Utilizarea de medicație cu vitamina A în ultimele 3 luni;
  10. Tratament cu retinoizi în ultimele 6 luni;
  11. Tratament cu antibiotic în ultimele 7 zile;
  12. Sarcină și alaptare;
  13. Piele închisă la culoare;
  14. Tendința la cicatrizări cheloide;
  15. Răni deschise, acnee severă, lupus, psoriazis, vitiligo, cuperoză;